Bilim
-
Ornitoloji Nedir?
Ornitoloji kuşları inceleyen zooloji dallarından bir tanesidir. Biyoloji ile de bağlantılı bir alan olarak ele alınır. Ornitologlar kuşları her biçimde…
Devamını Oku » -
Kloroplast Nedir?
Kloroplast, hücre içerisinde yer alan ve fotosentezin gerçekleşmesini sağlayan önemli bir organeldir. Kloroplast; bitkilerde, yapraklarda, genç gövde ve fotosentetik dokularda…
Devamını Oku » -
Dendrit Nedir?
Dendrit, bir nöronun, diğer nöral hücreden aldığı elektrokimyasal stimülasyonu, yansıttıkları nöronun hücre gövdesine yayılması için etki eden dallı çıkıntılarıdır. Dendrit…
Devamını Oku » -
Oluklu kertenkele (Pseudopus apodus)
Yunanca ψευδοποδος άποδος kelimesinden gelen Pseudopus apodus; bacaksız, sahte bacak anlamına gelir. Oluklu kertenkele (Pseudopus apodus), ağırlıklı olarak; Balkanlarda ve Asya’da yaşayan…
Devamını Oku » -
Agro kimya Nedir?
Agro kimya, çeşitli tarım mahsullerinin büyümesine ve güvenliğine yardımcı olmaya hizmet eden kimyasallara verilen kimya bilim dalıdır. Agro kimya, tarımla…
Devamını Oku » -
Barit Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Barit, Baryum elementinin en geniş şekilde karşımıza Baryum Sülfattan oluşan bir mineraldir. Baryum sülfat, BaSO4 olarak gösterilir. Adını Yunanca “ağır”…
Devamını Oku » -
Optik Teleskop Nedir?
Teleskop, bir bilim adamının icadından çok cam ustaları tarafından yapılan bir keşiftir. ve ışığın kırılma ve yansımasının özellikleri eski çağlardan beri biliniyordu. Optik…
Devamını Oku » -
Nümizmatik Nedir?
Nümizmatik ( Nümismatik ), eski metal paraları, sikkeleri ve madalya gibi materyalleri inceleyerek bunların tanımlanıp sınıflandırılması ile uğraşan bilim dalıdır. Aynı…
Devamını Oku » -
Dekantasyon Nedir?
Karışımları birbirinden ayırmak için birçok yöntem bulunur. Kimyada bu yöntemler; flotasyon, santifürüjleme ve dekantasyondur. Bu yazımızda dekantasyon ile ayırma yönteminden…
Devamını Oku »