Bilim
Kartalların Daha Önce Hiç Duymadığınız Özellikleri
Kartal nedir? Kartallar dünya üzerinde en belirgin yırtıcı kuş türüdür. Diğer yırtıcı kuşlardan fizik olarak daha büyük olan kartalların gagaları eğridir ve pençeleri çok güçlüdür. 64 ila 81 cm arasında değişen ve 2 kg ağırlığa sahip olan dünyanın birçok yerinde bulunan devasa bir boyuta sahip olan kuştur.
Kartalların Özellikleri
- Kartalların yaklaşık% 50’si ilk yılında ölüyor. % 20-30 oranında bir kişi, beş yaşındayken yetişkinliğe ulaşmadan önce ölür
- Dünyada yaklaşık 60 farklı kartal türü bulunmaktadır. Her kıtada kartal bulunur (Antarktika hariç).
- Kartalların arasındaki mesafe 130 ila 183 cm dir ve hızları saatte 48 km ulaşmaktadır.
- Kartal yavruları doğduktan yaklaşık 8-9 gün sonra 4 kg ağırlığa ulaşabilmektedir.
- Bir kartalın 7.000’in üzerinde tüyü vardır.
- Avrupa kartalı (gri kartal), dünyanın en büyük kartal türü olup, yaklaşık 110 cm uzunluğunda ve kanatlarındaki mesafe yaklaşık 2.50 metredir.
- Mısır kartalı Akdeniz havzasında ve Afrika kıtasında yaşmaktadır. Deve kuşu yumurtaları başlıca yiyecekleri dir.
- Kartalların içi boş kemikleri vardır; Yetişkin bir kartalın tüm iskeletinin genel olarak vücut ağırlığının% 5-6’sı olduğu tahmin edilmektedir.
- Kel kartallar, ağaç tepelerinin üstünde muazzam yuvalar yapar. Erkek ve dişi yuvada birlikte çalışır ve bu kaliteli zaman onların ömür boyu bağlarını güçlendirmelerine yardımcı olur.
- Kartalların gözleri vücutlarına oranlandığında insanlarınkine göre 20 kat daha büyüktür.
- Kel kartal vücut ağırlığının yaklaşık 1 / 3’ünü taşıyabilir. Kartallar, avlarını kendi boyutlarında birçok kez avlayabilen ve öldürebilen güçlü avcılardır. Ancak, birkaç kilodan daha fazlasını taşıyan uçmayı başaramazlar.
- Bir kartal kafasını her yöne yaklaşık 180 derece döndürür.
- Kel kartallar 4-5 yaşlarında cinsel olarak olgunlaşır. Normalde, kuşlar yaşam için çiftleşir, ancak bir kişi ölürse veya çift tekrarlayan bir şekilde üremekte başarısız olursa, yeni arkadaşlar arayacaktır. Çiftleşme mevsimi, bölgeye bağlı olarak sonbahar veya ilkbaharda görülür.
- İzleme cihazlarıyla izlenen kartalların, hava koşullarına ve rüzgar akımlarına bağlı olarak göç sırasında günde 50-125 mil uçtuğu bilinmektedir.
- Kartallar en büyük ve en güçlü av kuşlarından biridir.
- Kartallar mevsim değişikliğinden dolayı göç etmezler, tüm yaşamları boyunca doğdukları yerde yaşamlarını sürdürürler, ancak yiyecek kış veya yaz aylarında bulundukları yerde yiyecek bulmakta zorlanırlarsa ançak ozaman hareket ederler.
- Kartal ailesi, civcivlerine karşı çok koruyucudur.
- Kartallar tek eşlidir. Yaşam boyu çiftleşiyorlar ve her yıl aynı yuvayı kullanıyorlar.
- Bir kartalın midesi, ceviz büyüklüğünde oldukça küçüktür. Ancak kartallar, vücut ağırlığının 1 / 3’ünü yiyeceklerde yiyebilirler.
- Çoğu kartal, beşinci yılında ilk kez üremeye başlar. Her ne kadar 3 yaşından küçük üreyen kuşlarımız olsa da, birçok kişi 5 yaşından büyük olana kadar üreyemez.
- Kartal yavruları Yaklaşık 35 gün sonra, yumurtanın içinden çıkmaya hazırdır.
Kartal Türleri
- Kaya kartalı
- Gurney kartalı
- Wahlberg kartalı
- Kama kuyruklu kartal
- Tavşancıl
- Küçük kartal
- Kızıl karınlı kartal
- Harpiya kartalı
- Maymun yiyen kartal
- Ak başlı kartal
- Ak karınlı deniz kartalı
- Esmer kartal
- Büyük orman kartalı
- Küçük orman kartalı
- Verreaux kartalı
- Şah kartal
- İspanyol şah kartalı
- Bozkır kartalı
- Kel kartal