Penisilin İcadı
1928 yılında Alexander Fleming tarafından penisilin hayatımıza girmiştir. Alexander tarafından “Penicillium Notatum” adında bir antibiyotik olarak keşfedilmişti. Fakat kaynaklara göre bunun keşfi daha da önceye dayanmaktadır. PenicilliumNotatum maddesi 1911 yılında bir İskandinav bilim adamı tarafından ortaya atılmış ve iyileştirici gücü onun ile beraber keşfedilmişti.
Ardından İskandinav bilim adamı ve Alexander ortak çalışmaları sonucunda penisilini şans eseri bulduklarını kayıtlara geçirmiştir. Şimdi ise enfeksiyon hastalığında çok önemli bir rol oynamaktadır. Birçok enfeksiyon hastası kişi uzun yıllar boyunca yaşamasını penisiline borçludur.Penisilin icadı ise şans eseri bulunmuş bir ilaçtır.
Yine aktarılan bilgilere göre Alexander bu madde üzerinde çalışırken, çalışma alanının karşındaki yerden bir küf uçup maddenin üzerine konmuştur. Bir madde üzerinde çalışan Alexander üzerine konan küfü bir kenara atmak istedi. Fakat küfün madde üzerindeki etkisini de merak etmişti. Şans eseri maddenin üzerine konan küfü incelemeye başladı. Gördüğü sonuçlar ise gerçekten şaşırtıcıydı. Antibiyotik etkisi yaratan bir sonuç ile karşı karşıya kaldı.
Tamamen şans eseri maddenin üzerine konan küf oluşturduğu etkileşim ile asrın buluşunu ortaya çıkaracaktı. Alexander küflü maddeyi bir kenara atmayarak insanoğluna büyük bir fayda sağlamıştır. Yaptığı incelemelerde ve maddenin üzerine farklı türde küfler deneyerek penisiline giden yolu büyük miktarda açmıştır. Çeşitli geliştirmeler neticesinde ise penisilin artık tamamen insanların hayatına girmiştir.
Alexander Fleming Kimdir?
1881 doğum yılı olan ve 1955 yılında hayata veda eden bir bilim adamıdır. İngiliz olan bilim adamı botanik, ilaç bilimci ve biyolog konuları üzerinde ağırlık vermekteydi. Amcasından kalan bir miras dolayısıyla babasından kalan mesleğini yarıda bırakıp bir tıp okulunda eğitim aldı. Buradan sonra sürekli olarak tıp alanında hizmet vermeye devam etti.
Penisilin Hangi Alanlarda Kullanılır?
Genellikle enfeksiyonlar için etkili bir ilaçtır. Bakteri yüzünden oluşan grip, zatürre gibi sık görülen hastalıklarda kullanılabilir. Antibiyotik etkisi olduğu için böbrek, mesane iltihaplanmalarında da kullanıldığı zaman ciddi bir şekilde olumlu tedavi ile karşılaşılmaktadır. Fakat penisilin maddesine alerjisi olan kişilerin üzerinde beklenmeyen olumsuz sonuçlara neden olabilir.